Джип отвя дюните в Крайморие и заседна в морето
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2020 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джип отвя дюните в Крайморие и заседна в морето Клипове с коли на плажа в Приморско заливат социалните мрежи

/КРОСС/ Отново джип на плажа, този път в бургаския квартал Крайморие. В социалните мрежи се появи снимка на колата, която е преминала през дюните на плажната ивица и е заседнала в морето.

Клипове с джипове на плажа в Приморско също заливат социалните мрежи. 

От снимки в социалните мрежи концесионерът на плажа вижда, че вчера, след 8:30 ч. вечерта, джип е разорал плажа и е заседнал в морето. Ивицата в Крайморие има видеонаблюдение, но то не обхваща тази зона. 

"Той е качил снимки във Facebook, че джипът се намира в морето, закъсал е и иска помощ от някого с мощна либедка", разказа концесионерът на плажа в Поморие - Николай Димитров.

Следите от джипа по плажа шокират плажуващите. 

Концесионерът на плажа отбеляза, че тази зона се използва предимно от майки с деца. А от екоинспекцията в Бургас уточниха, че в района няма защитени територии, но с просто око се вижда, че на пясъка има дюни. 

Миналото лято джип премина по плажната ивица в Приморско, а концесионерът беше глобен с 6 хил. лв. И това лято се появиха клипове в социалните мрежи с джипове по плажа в Приморско. С единия, твърдят, че се зарежда барче на плажа, а с другия – служители на концесионера се грижели за плажната ивица, като събирали чувалите от кошчетата за боклук. 

От полицията напомнят, че на плажа е недопустимо да има джипове и нарушителите подлежат на санкция