Премиерът категоричен: Не водя война с президента
Секция: ПОЛИТИКА
02 Юли 2020 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът категоричен: Не водя война с президента

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов бе категоричен, че не води война с президентската институция.

На въпрос какви са взаимоотношенията му с държавния глава Румен Радев, министър-председателят отвърна: "Като отговоря на такъв въпрос, вечерта заглавието е: Война на премиера с президента! Аз война с никого не водя, никого не нападам, а вие казвате, че водя война. Не искам да..."

Къде на шега, къде на истина той коментира пред медиите, че вече не носи у себе си телефон.

"Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо... Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране", коментира той с насмешка снимките от спалнята му.

Премиерът обаче подмина с мълчание въпросите за текстовите съобщения между обвинения бизнесмен Пламен Бобоков и президентската двойка.

Припомняме ви, че по-рано днес от прокуратурата разпространиха до медиите текстова комуникация по телефон между вероятно лице с имунитет, от една страна и с обвиняемия П.Б., от друга.

Анализът установява размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!...... Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

"Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава", допълват от Специализираната прокуратура.