Държавна агенция „Електронно управление“ отличена за Кампания с кауза COVID 19
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2020 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавна агенция „Електронно управление“ отличена  за Кампания с кауза COVID 19

/КРОСС/ Държавна агенция „Електронно управление" е отличена в Категорията „Кампания с кауза COVID 19" на Шестото издание на b2b Media Awards 2020", една от силно оспорваните категории в тазгодишното издание. Извънредната медийна информационна кампания за онлайн безопасност и кибер култура на ДАЕУ по време на извънредната обстановка беше забелязана и оценена от журито. Иновативно поведение в необичайна ситуация, оригиналност на идеите и ефективност на начина, по който са били комуникирани, бяха част от критриите при оценка на кампаниите.
Инициативата на ДАЕУ с полезни съвети и добри практики за киберсигурност и кибер отговорно поведение в дигиталната работа и общуване беше насочена към максимално широка аудитория в цялата страна. Използвайки различни комуникационни канали и социални мрежи, Кампанията популяризира препоръки за безопасна дистанционна работа сред гражданите, бизнеса и администрациите и насърчи електронната комуникация в периода на превантивните епидемиологични мерки, приканвайки гражданите и бизнеса да използват активно електронни административни услуги.
По време на Кампанията, подкрепена и от Столична община, на централни спирки на столичния Метрополитен бяха поставени информационни табла, с полезни съвети, насоки и необходими умения при дистанционна работа и общуване, защита на личната информация в онлайн пространството, основни принципи и правила за разумно поведение в дигиталното пространство. Инициативата на ДАЕУ получи подкрепата на Европейската полицейска служба (Европол), чиито материали също бяха използвани за информираност на обществото.
Връчените отличия в близо 30 категории в Шестото издание си поделиха компании с иновативни, креативни и социално-отговорни проекти от различни сектори у нас. ДАЕУ е единствената държавна администрация взела участие в конкурса.