Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач
Секция: Туризъм
13 Юли 2020 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач

/КРОСС/ Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, обяви, че на 1 октомври 2020 г. ще базира два нови модерни самолета Airbus A321neo в страната и ще стартира 6 маршрута от Абу Даби. Билетите за тях вече са в продажба на wizzair.com и през мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от 129 ОАЕ дирхам* (59.99 лв.).

Wizz Air Abu Dhabi, съвместно предприятие, създадено между ADQ, една от най-големите холдингови компании в региона, и Wizz Air Holdings Plc, вече получи статут на национален превозвач от правителството на ОАЕ, изпълнявайки всички условия и отговаряйки на регулаторните стандарти преди започване на операции.

Изключително прецизният и ефикасен нискотарифен бизнес модел на Wizz Air Abu Dhabi има за цел да увеличи търсенето на пътувания в региона, да генерира растеж за туризма и свързаните услуги, както и да допринесе за икономическото развитие и разнообразие на Абу Даби. А с флотилия от самолети Airbus A321neo Wizz Air Abu Dhabi ще има най-ниския екологичен отпечатък и най-ниските базови разходи сред конкурентите си в региона. Първоначалната маршрутна мрежа на авиокомпанията ще включва Александрия, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван.

Днешната новина ще доведе до добавяне на годишен капацитет от 350 000 места за пътувания до и от столицата на Обединените арабски емирства. Както вече беше съобщено, през първите 6 месеца от операции ще бъдат разпределени 4 допълнителни ултрамодерни самолета Airbus A321neo.