Зоопарк във Финландия предлага услугата „нощувка с мечки”
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Юли 2020 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зоопарк във Финландия предлага услугата „нощувка с мечки”

/КРОСС/ Искате да разберете какво е усещането да спите в компанията на мечки? Достатъчно е да прескочите до Финландия и ще разберете.

От началото на август зоопаркът „Ехтяри" ще предложи на своите гости необикновена услуга - възможността да пренощува на негова територия в компанията на диви животни, съобщи пресслужбата на парка.

„Клиентите ни често ни питат какви са възможностите да останат и да пренощуват в зоопарка. От съображения за сигурност организацията на подобна услуга беше малко сложна, но ние намерихме решение", заяви изпълнителният директор Аря Вялиахо.

От началото на август вратите си за гости ще отвори дървена къщичка, в която те ще могат да пренощуват. Къщата е разположена точно до местообитанието на мечките, а хората в нея може да се чувстват в безопасност.

Сградата е разположена нависоко и до нея се стига по стълба. Площта ѝ е 15 квадратни метра и е оборудвана с голям прозорец, от който се вижда мечият парк.

Мечките са най-активни привечер, а освен това сами избират къде да преспят - в бърлогите си или отвън.

Управата на зоопарка планира след експерименталното стартиране на новата услуга да разшири възможностите за подобни нощувки.