Калоян Паргов: Каузата на Благоев и основателите на партията ни ще е жива, докато делото им има последователи
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2020 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Каузата на Благоев и основателите на партията ни ще е жива, докато делото им има последователи

/КРОСС/ Каузата на Димитър Благоев и основателите на партията ни ще е жива, докато делото им има последователи и вярата в него е в сърцата на милиони. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по повод 129 години от Бузлуджанския конгрес. Той заедно с членове на Младежкото обединение се поклониха пред барелефа на учредителите на Българската социалдемократическа партия през 1891 г. и се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа.

„Има много оптимизъм и надежда в символното преминаване от младите хора по стъпките на основателите на нашата партия. На онези двайсетина души, които имат куража, в мрачни времена, когато свободата на политическото изразяване е силно ограничена, да положат основите на организираното социалистическо движение в България", посочи Паргов.

Според него бъдещето принадлежи на тези, които помнят историята, съхраняват идеалите и се борят за принципите си.

„129 години българските социалисти, в мирни и бурни времена, отстояват общочовешките ценности справедливост, солидарност, равенство и свобода. Така е и днес - ние, от БСП, сме редом с гражданите в битката за утрешния ден на България", заяви Калоян Паргов.