Задържаха контрабандни дънки и парфюми на "Капитан Андреево"
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2020 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха контрабандни дънки и парфюми на "Капитан Андреево"

/КРОСС/ Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 3000 панталона от плат "деним" и близо 1000 парфюма с лого на известни марки при две проверки на митническия пункт, съобщиха от Агенция "Митници".

При първия случай с товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция, шофьорът на автомобила представил документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка се е установило, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 панталона от плат "деним".

Вторият случай е бил с влизащ от Турция за Румъния автобус.

Превозното средство е било селектирано за щателна проверка. Един от пътниците, румънски гражданин, декларирал пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води. За тях е било установено, че са с лого на известни марки и ароматите са били задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

В хода на проверката митническите служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса и кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки.

Установено е било, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове, уточняват от митницата.