Трима задържани при инцидента на “Ситняково”
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2020 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима задържани при инцидента на “Ситняково”

/КРОСС/ Напрежение беляза 40-я ден на антиправителствени протести в София. До сблъсък се стигна на кръстовището на “Ситняково”, където шофьорка на лек автомобил опита да пробие блокадата и бе възпрепятствана от протестиращите. Автомобилът ѝ, в който бяха и двете ѝ дете, беше потрошен – счупено предно стъкло. Полиция по време на инцидента нямаше.

“Няма такава директива” заяви тази сутрин зам.-директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов, запитан дали има заповед полицията да не охранява протестните блокади. 

Късно снощи от МВР информираха, че заради протестните действия на “Ситняково” са задържани трима души.

Случката се разигра около 22 часа. По-рано 15-годишно момче извади газов пистолет на Орлов мост, разказа в живо предаване Иво Божков, който всяка вечер излъчва в реално време случващото се на протеста. Момчето беше предадено на полицейските служители от един от протестиращите на Орлов мост.

Заради инцидента от “Ситняково” е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.