Huawei представи Watch GT 2 Pro и още 5 нови продукта, част от Seаmless AI Life стратегията на компанията
Секция: Технологии
10 Септември 2020 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи Watch GT 2 Pro и още 5 нови продукта, част от Seаmless AI Life стратегията на компанията

/КРОСС/ В рамките на световния форум на Huawei - Huawei Consumer Business Group обяви 6 нови продукта, развиващи стратегията „Seamless AI Life“ за всички сценарии на работа, забавление, спорт и аудио изживяване във всякаква среда.

Сред тях са революционно усъвършенстваният като дизайн, материали и функционалност Watch GT 2 Pro, качествено новият фитнес продукт Watch Fit, два нови супермощни ултрапреносими компютри – Matebook X и Matebook 14, първите „true wireless stereo” безжични слушалки с активно шумопотискане, интелигентно разпознаващо обкръжаващата обстановка – FreeBuds Pro, и елегантните FreeLace Pro с рейтинг на шумопотискане от 40dB. 

„Потребителското изживяване винаги се основава на иновациите, но нашият път в иновациите винаги започва и завършва с потребителите. Ще продължим да работим с нашите високо ценени партньори за предлагане на поинтелигентно и по-качествено изживяване за потребителите в целия свят“, сподели Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group, от високата трибуна на форума.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro: Дизайн и изработка от най-висок клас, нови спортове, ново ниво на прецизност

Новият Huawei Watch GT 2 Pro идва с дисплей от сапфирен кристал, титаниев корпус и керамичен гръб – три основни материала от най-висок клас, които гарантират неговия изключително премиум дизайн и егрономичност. Керамичният гръб се комбинира с втори черен сапфирен кристал, който освен удобство за кожата, спомага и за силно повишена прецизност на проследяваните спортни и здравни параметри. Отново с 2 седмици живот на батерията и с над 100 тренировъчни режима, сред които и нови спортове като ски, ски в пресечена местност, сноуборд и голф, устройството неусетно сменя функцията си от стилен аксесоар към бизнес ауфтита ви, на професионален треньор, който прецизно следи и анализира и спортните ви победи.

Съвременният лайфстайл включва нашия непрестанен стремеж към професионални успехи, добра спортна форма, и не на последно място – добро физическо и психично здраве. Huawei Watch GT 2 Pro имплементира постиженията на нaуката, изследователската и развойната дейност в надградената HUAWEI TruSeen ™ 4.0+ система, осигуряваща още по-точно измерване на пулса, кислородното насищане на кръвта, нивото на стрес и качеството на съня, като ни предоставя ценен анализ, насочен към това да живеем по-приятно, пълноценно и здравословно.

HUAWEI WATCH FIT: практични професионални функции за ежедневна употреба

Huawei Watch Fit е нов член на любимата серия Huawei Watch. Той идва с просторен правоъгълен 1,64-инчов AMOLED дисплей със заоблени ръбове, на който освен традиционните за Watch серията данни, потребителите ще могат да виждат 12 тренировъчни анимации, базирани за 44 базисни фитнес елемента, като изгаряне на мазнини, оформяне на тялото, мускулна релаксaция и други. Устройството е специализиран партньор и на любителите на джогинга, като предлага 13 урока по спортно бягане и анализ на темпото в реално време. Като идеален спътник на открито, Watch Fit идва с 96 режима на тренировка, вграден GPS и водоустойчивост до 5ATM.

Не на последно място, Watch Fit e много лек, едва 34 грама, изключително удобен за денонощно носене и следене на поддържаните от HUAWEI TruSeen ™ 4.0 параметри, включително 24/7 следене на сърдечната дейност. Батерията му издържа до 10 дни с едно зареждане при стандартна употреба, като само за 5 минути можете да го заредите за 1 ден стандартна употреба.

HUAWEI MateBook X & HUAWEI MateBook 14: нова дефиниция за мобилна производителност

HUAWEI MateBook X и HUAWEI MateBook 14 са новите попълнения в PC портфолиото на компанията. С тегло само 1 кг, MateBook X e с размери едва 13,6 мм в най-дебелата си част и е по-малък от лист А4. Той идва с 3K Infinite FullView дисплей, почти без рамки, мултитъч поддръжка, както и поддръжка на управление с жестове, като например скрийншот с прокарване на 3 пръста надолу пред екрана, както е и при новите Huawei смартфони. Тъчпадът е с 26 процента по-голям в сравнение с предишното поколение, а пълноразмерната клавиатура предлага 1,3мм разстояние между клавишите за още по-удобно писане. Лаптопът идва още със звукова система с 4 високоговорителя, които покриват широк звуков диапазон за завладяващ съраунд.

Захранван от процесор Intel® Core ™ от 10-то поколение и базиран на разпределената технология на Huawei, MateBook X предлага още по-лесна и интуитивна функция за сдвояване със смартфон, или Multiscreen Collaboration. Достъпът до функцията е по-лесен от всякога с Huawei Share, вграден в подобрения тъчпад. Потребителите могат да контролират както компютъра, така и сдвоения смартфон на един екран, да извършват видео или аудио разговори на лаптопа, да прехвърлят безжично файлове между устройствата или дори да редактират файлове, записани на смартфона, директно с помощта на компютъра. Потребителите на смартфони на Huawei също могат да се възползват от Instant Hotspot, за да свържат своя лаптоп към интернет.

MateBook X е първият лаптоп на Huawei, поддържащ Wi-Fi 6 връзка, която е 3 пъти по-бърза от Wi-Fi 5. Команията нарича потребителското изживаване с подобен лаптоп „mobile productivity 3.0”, реферирайки към факта, че днес не говорим само за чиста хардуерна мощ, а за лесна и ефективна синергия между повече от една платформи.

В рамките на

Huawei представи и другия си еталон за „mobile productivity 3.0” – новия Matebook 14, базиран на AMD Ryzen 4000 H Series и идващ с 2К Huawei FullView Display и Multiscreen Collaboration от ново поколение.

HUAWEI FreeBuds Pro и HUAWEI FreeLace Pro: активно интелигентно шумопотискане

HUAWEI FreeBuds Pro са първите в света истински безжични стерео (TWS – True Wireless Stereo) слушалки, които поддържат интелигентно динамично шумопотискане. С интегрирано хардуерно и софтуерно решение, те интелигентно идентифицират вида на околния шум и превключват между три профила - General, Cosy и Ultimate, за да предложат оптимално ниво на шумопотискането. HUAWEI FreeBuds Pro са първият аудио продукт на Huawei с водещия в индустрията рейтинг за шумопотискане от 40 dB. Двойната връзка с базирани на Android, iOS и Windows системи позволява на потребителите да превключват между устройства, без да се обвързват с една марка, а новият контрол с жестове позволява управление само чрез плъзгане или потупване върху правоъгълната основа на слушалката.

По време на събитието бяха обявени и новите HUAWEI FreeLace Pro. С 14мм динамични драйвери от алуминиево-магнезиева сплав и шумопотискане с рейтинг 40dB, тези слушалки с лента през врата предлагат страхотно аудио и стилен дизайн.

Петминутно зареждане дава достатъчно батерия за пет часа възпроизвеждане на музика, а пълното им зареждане предлага използване през Всеки от шестте нови продукта сам по себе си е олицетворение на съвременните иновации, но като част от 1+8+N екосистемата на компанията проправя пътя към едно по-свързано, по-интелигентно и по-добро бъдеще за всички хора по света – посоката, към която води Seamless AI Life стратегията на Huawei.