Маргарита Хранова с нова песен и клип
Секция: КУЛТУРА
11 Септември 2020 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маргарита Хранова с нова песен и клип

/КРОСС/ „Две години отлежаваше песента „По пътя“ преди да види бял свят“, разказа в предаването „Хоризонт до обед“ известната българска певица Маргарита Хранова за новата и песен „По пътя“, която сега имаше премиера.

Текстът е на Николай Милчев, аранжиментът на Емил Бояджиев, а автор на музиката е Биляна Ангелова, музикален продуцент в БНР. Продуцент на клипа е Игор Марковски.

„Екипът, който я направи, си заслужава адмирациите. Това е първата ни песен с Биляна Ангелова, после последва още една – песента „Ти“, каза Хранова.

Клипът е заснет във влакова композиция 1611/1614 по пътя София-Свиленград-София на 5 Август 2020.В главните роли на клипа са актрисата Диана Димитрова, позната на зрителите с роли във филмите “Дъвка за балончета" и Стефан Вучов - танцьор от балет “Арабеск”.

Любовта и красотата са е водещи по пътя. Това е идеята в песента и клипа. Понякога се случват непредвидими неща по този път…“, каза Маргарита Хранова.

„За мен това е мното важна песен, свързана с любовта и красотата и смисъла на обичта – обичта, която е всеобемна и не се събира само в любовта между двама души“, това каза в „Хоризонт до обед“ Биляна Ангелова, автор на музиката.

Ангелова е музикален продуцент в БНР, завършила е ДМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалности музикознание и музикална педагогика.

Любовта в ноти се претворява като устрем, като  порив…В песента звучат чело и китари, а стар вагон, специално прикачен, е включен в клипа – идея на Игор Марковски. А Маргарита е невероятен човек и талант, но и от най-великите символи на професионализъм в българската музика – еталон за всичко – техника, пеене, предаване на посланието – невероятен заряд и светлина в гласа и в душата… “, каза Биляна Ангелова.

Песента ще бъде представена на конкурса – „София пее“ на 15 септември в рамките на празника на София.

„Много се надявам тя да се приеме добре – концертът е на открито зад НДК, като столичани ще могат да чуят още 14 песни в концерта“, прикани слушателите Маргарита Хранова.