Цвети: Едно от най-добрите ми представяния, а живях с мисълта за край с тениса
Секция: СПОРТ
11 Септември 2020 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвети: Едно от най-добрите ми представяния, а живях с мисълта за край с тениса "В началото на тази година започнах да играя, да тренирам", сподели Пиронкова на родна земя

/КРОСС/ Цветана Пиронковa се прибира днес у нас след триумфалното си завръщане на кортовете на US Open.

"Отивайки там, реално заминах без очаквания. Знаех, че се намирам в добра форма, още месеци преди турнира го усетих. След дълга пауза не знаеш как ще реагираш. Лека-полека, мач след мач, започнах да се чувствам уверена и се оказах добра обратно в играта. Благодаря на всички, които ме подкрепят, усещам подкрепата на толкова много хора. Не бих могла да степенувам представянето си като най-добро, но го оценявам като едно от най-добрите в кариерата си", каза Цвети минути, след като кацна на Летище София.

По думите ѝ в последните месеци е взела доста трудни решения.

"В самото начало - първите около две години живях с мисълта, че може би вече няма да играя. Не го оповестих, защото мислех, че играта ще ми липсва. И лека-полека започнах да следя календара. В началото на тази година започнах да играя, да тренирам", допълни състезателката.

Според Пиронкова майчинството е било в неин плюс, защото е имала още време да се подготви.  

"С появата на детето всичко се променя, нормално е - към добро, разбира се. Фокусът се измества и научаваш кои са важните неща. Тенисът е едно от тях, но вече не е на първо място", обясни Цвети.

"Липсата на време за възстановяване и различната настилка ме карат да се колебая. Предстои да взема решение дали ще участвам на "Ролан Гарос". Имам много мечти, титлата от Големия шлем си остава една от тях", допълни тя на родна земя.