Руски региони получиха първа партида от ваксината срещу COVID-19
Секция: Русия
12 Септември 2020 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски региони получиха първа партида от ваксината срещу COVID-19

/КРОСС/ Руски региони получиха първата партида от ваксината Sputnik V срещу коронавирусната инфекция, предаде РИА Новости, като се позова на пресслужбата на руското министерство на здравеопазването.

„Първата партида от ваксината Sputnik V (Gam-Covid-Vac), разработена от Изследователския център по епидемиология и микробиология към руското министерство на здравеопазването, вече е изпратена”, съобщиха властите.

В момента специални служби в Министерството разработват логистични вериги, с които доставката на лекарството из цяла Русия да бъде максимално улеснена. Експертите в службите имат задачата още да намерят подходяща организация, за да може граждани, които са изложени на висок риск от заразяване, да бъдат ваксинирани максимално бързо.

БГНЕС припомня, че руското Министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина за превенция от коронавирус миналия месец. Лекарството, разработено в Изследователския център по електрохимия „Гамалея“, се произвежда съвместно с Руския фонд за директни инвестиции.