Италианец е първото препятствие за Григор Димитров в Рим
Секция: СПОРТ
13 Септември 2020 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италианец е първото препятствие за Григор Димитров в Рим

/КРОСС/ Григор Димитров изтегли добър жребий на старта в турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Българинът, който е поставен под №15, започва участието си срещу 25-годишния италианец Джанлука Магер. Той заема 80-о място в ранглистата.

При успех Димитров ще играе с победителя от двойката между Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович. Най-високо поставеният съперник, който може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е възможен сблъсък с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12).

В тази половина на схемата е деветкратният шампион в Рим Рафаел Надал, който пропусна US Open. Той ще има труден тест, като във втория кръг ще срещне полуфиналиста в Ню Йорк Пабло Кареньо Буста. Водачът в ранглистата Новак Джокович има лесен път в началото.

Преди година Димитров отпадна в първия кръг. Най-доброто му представяне дойде през 2014 г., когато игра полуфинал.

Мастърсът в Рим започва в понеделник и предхожда "Ролан гарос". Турнирът е първият, който ще се изиграе на червени кортове след подновяването на сезона.

Участие в надпреварата отказаха Даниил Медведев, Доминик Тийм и Александър Зверев, които достигнаха до заключителната част на US Open. Извън строя е и Роджър Федерер, който се възстановява след операция на коляното.