Христо Иванов: И Орешарски беше бетониран, но накрая беше махнат като жълт вестник
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2020 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Иванов: И Орешарски беше бетониран, но накрая беше махнат като жълт вестник

/КРОСС/ Той протеста бетонираше и Орешарски, но накрая той беше махнат като жълт вестник отдавна прочетен, Борисов също си избра тази съдба. По същия начин той ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката, защото той не чу това, което му казват хората на улицата. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България". Това, което хората казват хората на улицата не е това колко души са излезли в един или друг момент на протест, въпроса е, че общественото мнение е срещу Борисов по една изключително голяма плеяда от въпроси именно за бъдещето на страната, допълни той. Борисов няма място в това бъдеще, той не може да пише конституция - той трябва да се дръпне, да отпуши пътя на България към бъдещето, защото той заприщва това бъдеще, заяви Христо Иванов.

Съпредседателят на „Демократична България" заяви още, че въпреки настояванията на Европейската комисия да се направи нещо срещу безотчетността на прокуратурата, Борисов не прави нищо, дори предлага нова конституция, в която се предвижда още по-голяма безконтролност на прокуратурата. А безконтролната прокуратура е главният инструмент за овладяване на държавата от Сарая, каза още Иванов.

Въпросът с кого биха се коалирали в бъдещия парламент е дали „Демократична България" ще намери партньори за изчистването на страната от този модел - Сарая и Пеевски, каза Христо Иванов.