Съдът пусна срещу 5 000 лева шофьора, прегазил два пъти жена
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2020 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът пусна срещу 5 000 лева шофьора, прегазил два пъти жена

/КРОСС/ Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция от 5 000 лева шофьорът, който прегази два пъти жена в Самоков в началото на юни тази година. Решението е окончателно. Първите експертизи показаха, че 24-годишният Виктор Делигълъбов, е бил дрогиран. Според събраната информация, мъжът шофирал назад и ударил жената вежнъж, но не разбрал какво се е случило и последвал втори удар. След това той избягал с джипа си. Полицията обаче, го задържа още същия ден. Върховната касационна прокуратура взе под специален надзор делото.

Пострадалата жена е в болница в тежко състояние от момента, в който се случи инцидента. Тя е настанена в болница за рехабилитация, съобщи в предаването „Тази сутрин" дъщерята на пострадалата жена. По думите й майка й е неподвижна, не може дори да се нахрани сама, но говири и е адекватна.

Лекарите казват, че ще се възстанови, но все още не е ясно до каква степен, каза още дъщеря й.

Ако шофьорът не е бил под въздействието на дрога, тогава е още по-виновен, коментира и съпругът на дъщерята по повод думите на адвоката, че трябва да се прави разлика между това дали някой е употребил или е под въздействие на дрога.

Пострадалата жена е служител на платената зона за паркиране и по време на инцидента е била със сигнална жилетка. Близките на жената вече са й съобщили, че виновникът за инцидента е освободен под гаранция. Тя е възмутена и смята, че на такива хора мястото им не е в обществото, каза още дъщеря й.