Андреа Пирло: Ще пестим силите на Роналдо
Секция: СПОРТ
21 Септември 2020 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андреа Пирло: Ще пестим силите на Роналдо Маестрото похвали и младия ляв защитник Джанлука Фработа

/КРОСС/ Треньорът на италианския хегемон "Ювентус" – Андреа Пирло, остана доволен от победата с 3:0 над "Сампдория" на старта на Серия "А". Това беше първи официален мач на Маестрото в треньорската му кариера и "бианконерите" се представиха отлично, особено в атака, където демонстрираха много разнообразна игра.

"Допреди 5 години бях на терена и знам колко важно е играчите да говорят с треньора, да са наясно с неговите изисквания, както и той да ги познава перфектно. Направихме добро първо полувреме, но не успяхме да вкараме повече от един гол. Към края момчетата се чувстваха доста уморени, но продължиха да създават положения и да контролират ситуацията на терена", заяви Пирло.

Маестрото похвали и младия ляв защитник Джанлука Фработа. 21-годишният футболист започна титуляр срещу Сампдория и остави отлични впечатления с представянето си.

"Фработа се справи много добре. Той ми направи впечатление на тренировките и му гласувах доверие заради контузията на Алекс Сандро. Не смятам, че това е било някакъв риск", каза Пирло, след което говори и за привлечения от Шалке 04 Уестън Маккени.

Американският халф също се представи на ниво срещу "моряците" и сравненията с Артуро Видал не закъсняха. "Уестън сбърка няколко подавания, но можем да му простим, защото това беше първият му мач. Ще ни трябва време, за да избистрим различните тактически варианти. Не искам да копирам ничии идеи, имам собствени такива и искам да адаптирам към играта ни най-доброто от отборите, които ме вдъхновяват", допълни Пирло.

"Започнахме подготовка късно и нямахме достатъчно време да се сработим. Доволен съм от мача, но трябва да продължим да работим. Имах разговор с Кристиано Роналдо и мислим за това кога да получава почивка. Той още е свеж, защото сме в началото на сезона, но понякога, когато имаме по-лесни мачове, ще пестим силите му. Кристиано е много интелигентен и познава перфектно тялото си, затова ще усети кога му е необходимо да намали темпото", завърши Пирло, пише gol.bg.