Измамени за скъпо оборудване още не могат да получат парите си
Секция: ИКОНОМИКА
22 Септември 2020 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Измамени за скъпо оборудване още не могат да получат парите си

/КРОСС/ Да дадеш 10 000 лв. за машина и в замяна да не получиш нищо. За случая ви разказахме през лятото. Въпреки че управителят на фирмата - Харалампи Аничкин обеща да върне парите, това все още не се е случило. Оказа се, че в тази ситуация са се озовали хора от цялата страна.

Всички те са поръчвали различни модели оборудване и накрая не са получили нито машини, нито са получили обратно парите си. Тези, които си позволявали да се оплакват по телевизията, щели да плащат такса-участие. Да си припомним конкретния случай.

Поръчахме машината за обработка на камък през месец април. До днес няма никакво оправдание. Сключихме споразумение сумите да се изплатят на вноски. До септември трябваше да изплати още 3 хиляди, но това не се случи. Останалите вноски бяха до октомври месец, но резултат няма, обяснява потърпевшият Росен Иванов. Той допълва, че никога не е отказвал машината. Такава според него няма, а Аничкин използва парите за оборотни на фирмата.

Росен Иванов казва, че Аничкин не иска да разговаря с него, а отговаря само на съобщения. Казал и че ще започне да начислява такси за участие в телевизията и дори ще ги фактурира. За всеки ефир и статия в интернет той начислявал по 100 лв.