Новият посланик на Ирландия връчи акредитивните си писма на президента
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2020 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият посланик на Ирландия връчи акредитивните си писма на президента

/КРОСС/ Днес посланик Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев и официално встъпи в длъжност като посланик на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия в България.
В речта си към президента посланик Диксън каза:

"Г-н Президент на Република България, имам честта да Ви връча акредитивните писма, с които Нейно Величество Елизабет Втора, Кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, ме акредитира като извънреден и пълномощен посланик в Република България. Г-н Президент, бих искал да Ви уверя, че ще работя да укрепим важното сътрудничество между Великобритания и България като дългогодишни приятели и равноправни партньори, и да защитим общите ни ценности, просперитет и сигурност."
Първият официален акт на посланик Диксън беше да положи венец на Паметника на незнайния воин в София заедно с капитан I ранг Тим Фърнс, аташе по отбраната на Великобритания.

Бележка до редактори:

Посланик Диксън работи за британското външно министерство от 2000г. Има мандати в Женева и Тел Авив, където е заместник-посланик. Работил е по създаването на британския Национален съвет за сигурност в периода 2010-2012г. До скоро ръководи дирекция „Западна Африка" във външното министерство в Лондон. Посланик Диксън е родом от Бирмингам. Следва международни отношения и история в Уелс. Женен, с един син.