Чехия е на второ място в Европа по заразени с Covid-19
Секция: СВЯТ
24 Септември 2020 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чехия е на второ място в Европа по заразени с Covid-19

/КРОСС/ Чехия съобщава за нови над 2300 случая на коронавирус, предаде Ройтерс. През последните две седмици броят на новозаразените в страната расте със скорост, която поставя страната на второ място в Европа по заболеваемост. Общо потвърдените случаи в Чехия от началото на пандемията са над 55 400. Властите върнаха някои от ограничителните мерки като носенето на маски и намаляването на работното време на баровете.

Френското правителство обяви нови мерки за борба с пандемията от Covid-19. Те включват пълно затваряне на барове и ресторанти в Марсилия, предаде Франс прес.

В 11 областни града, сред които Париж и Лил, бяха забранени масови прояви с участието на повече от 1000 души, а заведенията там ще имат право да работят само до 22 часа. Тази мярка ще засегне и турнира по тенис "Ролан Гарос", който започва в неделя.

"Ситуацията със заразата продължава да се влошава", каза здравният министър Оливие Веран. Франция регистрира над 13 хиляди нови случая на Covid-19 за последното денонощие.

Около 2500 ученици в швейцарско училище са били поставени под карантина заради избухването на голямо огнище на заразяване след частни партита.

Нови правила влизат в сила в Мюнхен, южна Германия от днес. Маските стават задължителни в центъра на града за всички на възраст над 6 години, а срещите се ограничават до 5 души.

Операта "Метрополитън" в Ню Йорк обяви, че отменя сезона си за тази и следващата година заради пандемията от Covid-19. Това ще доведе до пропуснати ползи в размер на 154 милиона долара, обяви главният мениджър Питър Гелб.