Държавният глава Румен Радев ще посети Свищов и Добрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2020 17:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавният глава Румен Радев ще посети Свищов и Добрич

/КРОСС/ На 25 септември, петък, държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще посетят Свищов, където ще участват в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург - България.

Събитието ще започне в 14.30 часа в двора на къщата-музей „Алеко Константинов". Държавният глава, който е патрон на престижната международна награда у нас, ще приветства младежите и ще връчи златните значки на отличените. Вицепрезидентът Йотова ще връчи сребърните значки на наградените в програмата младежи.

Наградата на херцога на Единбург е водеща международна програма за личностно развитие. В три нива - бронз, сребро и злато, младежи на възраст от 14 до 24 г. си поставят цели, чието постигане допринася за тяхното развитие и активно участие в общността, в която живеят.

По-късно през деня президентът Румен Радев ще посети Добрич, където ще участва в тържествата по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и възвръщането на Южна Добруджа към България. В 20.30 часа на площад „Свобода" държавният глава ще приеме почетния строй и ще отправи приветствие към жителите и гостите на града.