Борисов: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2020 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Премиерът беше на посещение в завод в село Люляково

/КРОСС/ Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40. "Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода.

Преди това премиерът съобщи в социалните мрежи, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", написа премиерът.

"Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия", написа премиерът.