Румен Петков: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2020 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере

/КРОСС/ Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата - че един служебен вътрешен министър ще го арестува на третия час - заради снимките с парите с пачките с евро. Второ, че служебният външен министър ще напише два реда на колегата си в Испания за разследването за къщата в Барселона. "Този неистов страх от истината, която ще го удари рано или късно по челото, го кара да се вкопчва във властта". Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков.

Прокуратурата две неща не направи след скандала със снимките на Борисов - незабавен обиск на вилата му и незабавен анализ на снимките, които излязоха в публичното пространство. Прокуратурата ни се издъни по един много грозен начин, след като имаше шанс да покаже справедливост за всички, подчерта Петков пред БНТ.

"Мисля, че главният организатор на протеста е Иван Гешев, с влизането с въоръжени мъже в Президентството. Какво чакат - Илияна Йотова на втория етаж, залегнала с картечницата да брани ли", попита бившият вътрешен министър.

"Най-голямата грешка като общество и граждани е да допуснем да разделим протеста, а той успя тук-там", каза още лидерът на АБВ. Според него, министрите на Борисов трябва да са наясно с всичко това и че ще дойде време да обясняват на децата си за шкафчето му, защото те и депутатите на ГЕРБ оставят Борисов във властта. Петков беше категоричен - властта е нелегитимна. Що се отнася до варианта за експертно правителство, Петков заяви, че това не е решение. Само служебно правителство - голямата битка е срещу корупцията, срещу простащината, подчерта лидерът на АБВ.

"Толкова ли не се разбира, че Борисов е токсичен? Толкова ли не се разбира, че това е легитимиране на шкафчетата", продължи Петков относно възможността за някакъв диалог с властта. Според него, не може да има диалог и с хората около Борисов, защото са опозорени заради действията на Борисов. "Г-н Дончев участва в разговор, който е еманация на простащината. За онова от Кърджали не искам и да коментирам. Умилителна беше и общата им снимчица. Всички тези хорица са готови да целунат каквото и да е, стига да имат допир до шкафчето", каза още Петков. "Кажи си бе, Бойко. Гешев ще те разбере - показа, че е склонен", иронизира Петков.

Румен Петков отново подчерта, че не иска да се кандидатира за нищо в лично качество, защото не е прилично предвид натрупаната му политическа биография. За финал лидерът на АБВ коментира, че в България тровят с Новичок така, че да оживеят. И поиска Великобритания да обясни дали в лабораторията в Портън Даун е произвеждано това вещество. "Значи ли, че ако намерим Едуард Сноудън в неадекватно състояние на някоя пейка, трябва да обвиним президента Тръмп - не, разбира се", завърши Петков.