Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2020 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край

/КРОСС/ „От 4 години насам БСП е единствената политическа сила, която последователно, трайно, със серия от позиции води битката за свободата за словото в България. Ние сме единствената партия в парламента, която отново и отново е поставяла темата за позорното 111-то място, на което се намира България в класацията за свобода на словото." Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов на 50-ия Конгрес на БСП. Той припомни, че ГЕРБ и техните присъдружни партии постоянно отричат тази класация, а придворните им медии изпадат в ярост, когато стане дума за нея, но всеки журналист и всеки потребител на медии знае за какво говорят от левицата.

„През годините БСП не остави нито един проблем със свободата със словото без да изразим позиция, а заради нас в този парламент имаше дебат за свободата на словото. Факт е, че единствено и само БСП последователно, отново и отново заставаше в защита на свободната българска журналистика. Тук говорим за позицията ни, когато свалиха предаването на преждевременно отишлия си Милен Цветков и за спрения сигнал на БНР, и за всички случаи, когато медиите са били тъпкани пред очите на всички", уточни Симов. Той допълни, че точно това го кара да се чувства горд, че е част от парламентарната група на БСП.

Народният представител коментира, че битката за свобода на словото е голямата битка за различна България, защото медиите са основен показател за това колко е зле държавата ни днес: „Искаме друга медийна среда, искаме свобода на словото, която може да удовлетворява всички хора и най-важното- искаме да се преборим с точно този аспект от диктаторския режим на Бойко Борисов и на мутрите, които са овладели всичко." Той допълни, че през последните 4 години срещу БСП е бил направен опит да се внуши, че партията се разпада и че БСП всеки един момент ще се разцепи. „Е, не стана така. И не стана така именно заради нашите непоколебими позиции и битки и в парламента, и навън. Нашата битка бе смислена и ще я доведем докрай", завърши Александър Симов.