Трифон Панчев, кмет на Дряново: БСП ще бъде носител на промяната
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2020 11:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трифон Панчев, кмет на Дряново: БСП ще бъде носител на промяната

/КРОСС/ „Като кмет на малка община, категорично заявявам, че основният проблем на малките общини в България са малките бюджети. Наложително е да се въведе фискална децентрализация. Не е нормално парите на данъкоплатеца да бъдат раздавани от бащицата на тези, които са му симпатични. Защото това са нашите пари, изработени са от нас и е редно да бъдат харчени там, където се изразходват." Това заяви кметът на община Дряново и член на Младежкото обединение Трифон Панчев. Той добави, че има проблем и с изразходването на европейските пари: „Ще има големи проблеми в кандидатстването за европейските средства в новият програмен период. Няма да има средства за всички общини. След няколко години ще установим, че пари няма."

„Нужно е да продължаваме да говорим и за проблемите на обикновените хора. Ние сме най-бедната държава в ЕС, където мнозинството от населението живее с минимални приходи. Минималната заплата, с която управляващите се хвалят, че расте, в момента е 610лв. След данъците, осигуровките и удръжките- минималната заплата, с която разполагат хората е 400лв. Пенсиите на нашите майки, бащи, баби и дядовци са в размера на 200-300лв. Толкова струва само една от пурите на централния нападател на „Витоша Бистрица", бе категоричен Панчев.

Младият социалист изрази мнение, че живеем в държава, в която съдебната система и прокуратурата са тотално обсебени: „Имаме специализирани съдилища, все едно сме в Унгария и управляващите твърдят, че сме развита и европейска държава. Крайно време е да застанем твърдо зад това, че не можем да продължаваме повече така." Той допълни, че е нужна реформа на всички сектори, които в момента са блокирани от властта.
„Единственият вариант нещо да се промени зависи от всички нас. Доказвали сме го и през други трудни времена,можем го и сега. Нека днес излезем единни и обединени, за да пребъде България и българският народ. От БСП имаме моралното право да променим това и ще бъдем носители на промяната", завърши Трифон Панчев.