Русия с призив за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
Секция: Русия
27 Септември 2020 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия с призив за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

/КРОСС/ Руското външно министерство призова всички страни в спорния регион Нагорни Карабах незабавно да прекратят огъня и да започнат преговори на фона на последното разпалване на напрежението, предаде РИА новости. "Призоваваме всички страни незабавно да спрат огъня и да започнат преговори, за да стабилизират ситуацията", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Москва отбеляза доклади, показващи ескалация на напрежението в спорния регион, и също така призна доказателства, че има жертви в резултат на последното избухване на насилие, заяви министерството.

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи в ранните часове на сутринта, че арменските военни са започнали обстрел на населени места по линията на контакт.

Властите в Ереван също обвиниха азербайджанските въоръжени сили в обстрел на цивилни селища. И двете страни твърдят, че са нанасяли удари по военни цели през целия ден. По-рано президентът на непризнатата отцепила се Република Арцах (Република Нагорни Карабах) Араик Арутюнян обяви военно положение и обяви пълномащабна мобилизация на гражданите.