Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2020 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв.

/КРОСС/ Освободиха под гаранция Елена Динева - жената до Васил Божков.

750 000 лв. парична гаранция определи съдът. Прокуратурата ще протестира, защото настоява Динева да остане в ареста, а пък адвокатите на Динева ще обжалват това определение, защото тя може да си позволи толкова висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов каза, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкова пари за гаранцията, но не посочи каква гаранция би могла да си позволи тя.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането й под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея.

Според адвокатите, Елена Динева е задържана просто защото е съпруга на Васил Божков. Според обвинението обаче - защото тя заедно с Божков и 9 други участници в организирана престъпна група е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. подобни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица. Ако Елена Динева не си плати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.