Новите бизнес предимства са надеждна свързаност и киберсигурност
Секция: Технологии
14 Октомври 2020 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новите бизнес предимства са надеждна свързаност и киберсигурност

Създателите на криптовируси печелят милиони, всеки ден се появяват над 400 000 нови вида зловреден софтуер

/КРОСС/ Надеждната свързаност и киберсигурността се превръщат в ключови предимства за бизнеса в съвременния свят. Около това мнение се обединиха участниците в събитието „Кибер сигурност и клауд решения за Вашия бизнес“, което се проведе днес в онлайн формат.

„Всеки ден в света се появяват над 400 000 нови вида зловреден софтуер, затова е от съществено значение да имате ефективно и бързо решение за киберзащита, което може да предпази всичките ви активи“, каза Кандид Уест, вицепрезидент „Изследвания за киберзащита“ в Акронис.

По негови думи някои от групите за създаване и разпространение на криптовируси печелят милиони всеки месец и няма да се спрат, така че бизнесът се нуждае от цялостно решение за защита.

Той представи технологиите за киберзащита на Акронис. Ключови за тях са интеграцията с изкуствен интелект и интердисциплинарността. За фирмите това значи, че данните им се защитават многопластово, на различни нива, и могат да разчитат на киберсигурност.

От тази година българският бизнес може да ползва всички услуги за киберзащита на Акронис като клиент на Нетера. Така ще разполага също и с надеждна инфраструктура, сигурна, защитена, високоскоростна връзка и 24/7 техническа поддръжка.

Компаниите могат да колокират своите сървъри или да наемат както облачни, така и физически сървъри в някой от собствените центрове за данни на Нетера.

„При нас получавате безплатна консултация за по-добър избор. С облачните сървъри например имате гъвкаво решение - можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате, и да оптимизирате разходите си.

В някои случаи обаче наетите сървъри са по-добър избор. Те могат да посрещнат нуждите на компании, които имат големи сайтове или бази данни, високи изисквания за сигурност, наличност и производителност“, каза Мария Рочкова, мениджър ИТ услуги в Нетера и продуктов мениджър в cloudware.bg.

Бизнесът може да разчита на българския телеком и за защита от DDoS атаки. Те засягат услугите на компаниите, техните сайтове, системи и оборудване.

„В по-голямата си част DDoS атаките се използват, за да маскират опит за кражба на финансова информация или интелектуална собственост“, подчерта Деан Белев, продуктов мениджър „Услуги за защита от DDoS атаки“ в Нетера. Той представи решения за DDoS защита, които спират различни по вид, сложност и обем атаки.
Услугите са подходящи както за корпоративни клиенти (банкови и финансови институции, онлайн медии, електронни игри и магазини, уеб сайтове), така и за доставчици на интернет услуги.

Във финалната част на събитието участниците видяха демонстрация на функционалностите за киберзащита на Акронис в реално време. Проведе я Светлин Йорданов, старши инженер „Решения“ в Акронис.


Acronis
обединява защита на данните и киберсигурност, за да предостави интегрирана, автоматизирана киберзащита, която се справя с предизвикателства свързани със сигурността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на модерния дигитален свят. С гъвкави модели за внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява превъзходна киберзащита за данни, приложения и системи с иновативни решения за управление на антивирусни програми, бекъп, възстановяване при бедствия и защита на крайни устройства. С отличените с награди, базиран на изкуствен интелект антималуер  и базирани на блокчейн технологии за удостоверяване на данни, Acronis защитава всяка среда на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 и инкорпорирана в Швейцария през 2008, Acronis има повече от 1,500 служители на 33 локации в 18 държави. На решенията на компанията се доверяват повече от 5.5 милиона домашни потребители и 500,000 компании, включително 100% от Fortune 1000 компаниите и водещи професионални спортни отбори. Продуктите на Acronis са налични през 50,000 партньора и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 40 езика.

Нетера
е независим телеком. Партнира си както с най-големите световни компании, така и с малки и средни фирми. Осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност вече близо 25 години. Има точки на присъствие в над 20 държави. Доставя бърз и сигурен интернет. С Нетера партньорите и клиентите разчитат на проактивна експертна поддръжка 24/7. Компанията притежава 4 дейта центъра и предоставя IT услуги, сървъри под наем, гъвкава клауд платформа, DDoS защита. Дистрибутор е на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни станции за спътникови услуги в България е изградена от Нетера. Телекомът предлага IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание. Със системата Netfleet компанията предоставя услуги за GPS проследяване на автомобили, тирове, селскостопанска техника и др.