Захарова: Русия може да прекрати диалога с ЕС
Секция: Русия
15 Октомври 2020 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Русия може да прекрати диалога с ЕС

/КРОСС/ „Русия демонстрира своята надеждност на Запада като партньор в продължение на десетилетия и дойде време западните колеги да отговорят със същото", заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова.

Отговаряйки на въпроса дали са възможни по-нататъшни отношения с ЕС и дали новите антируски санкции могат да се превърнат в „последната капка", тя посъветва да попитат западните партньори какво се опитват да постигнат, съобщава РИА Новости.

По-рано външните министри на страните от ЕС взеха политическо решение за нови ограничителни мерки. Преди ден, външният министър Сергей Лавров, коментирайки ситуацията, не изключи, че Русия може да прекрати диалога си с Европейския съюз.

Тя отбеляза, че няма нужда Русия да доказва своята надеждност като партньор. "Ние показваме и демонстрираме своята надеждност в продължение на десетилетия. Освен това, по време на криза за нашите западни партньори, ние винаги сме им се притичаме на помощ", каза говорителят на външното министерство.

„Затова отправете въпроси към тях: какво означават те и нека сега да докажат своята надеждност като партньори", каза Захарова./