10 неизяснени явления, които дори науката не може да обясни
Секция: Наука
17 Октомври 2020 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 неизяснени явления, които дори науката не може да обясни

/КРОСС/ Изследователи и учени по света разгадават мистерии от всякакъв тип благодарение на многобройни анализи, проучвания, хипотези, астрономически разузнавания и т.н. Все пак, има неща, които все още никой не е разгадал и обяснил, и дори науката не може да даде отговор на тези 10 неизяснени явления.
1. Живот след смъртта
Несъмнено сте чували поне една истинска история на човек, който се е погледнал отгоре. На операционната маса лекарите се борят за живота му, дори когато апаратът показва смъртта. За този човек се казва, че е имало момент, в който се е превърнал в дух, гледайки безжизненото си тяло отгоре. След това, отгоре, някакъв глас му казва, че още не е дошло неговото време и той се връща към живота. Тези истории стават все по-чести и все повече се питаме има ли живот след смъртта?
2. Свръхестествени сили
Има хора, които твърдят, че чуват, виждат или някой им казва бъдещето. Дали това е въпрос на психика, или наистина има нещо повече. Този въпрос е оспорван, особено когато способностите на тези хора помагат в разрешаването на полицейски случаи.
3. Интуиция
Или чувството, че това вече се е случвало, че знаете нещо, което уж ви се казва или показва за първи път. Чувството, че вече сте видели това, което идва в бъдеще. Наречете го и шесто чувство - мнозина са го изпитвали, може и вие също. Въпросът е какво точно е това?
4. Признаци
Сблъсквали сме се с редица снимки, истории и друг вид доказателства за тяхното съществуване. Безспорно са една от най-обсъжданите теми и едва ли може да убедите човек, който е виждал признак, в противното.
5. Кълбовидни мълнии
Както знаем, мълниите обикновено са зигзагообразни ивици, но съществуват сведения за такива с формата на кълбо. Никой не може да обясни това явление и до днес.
6. НЛО
Или неидентифициран летящ обект. Някои такива са метеорити, атмосферни балони, самолети или други обясними неща. Има обаче случаи, в които очевидци се кълнат, че са видели НЛО, което не е от нашия свят.
7. Земноводни, обвити в скална маса
През 1821 година е открито парче от скала, в което имало гущер. След като учени са разрушили скалната маса около него, животното е скочило и избягало, оставяйки следи след себе си. След време са открити още земноводни, като всички оживяват. Как може организъм да бъде заклещен в скала и да се съживи, след като тя бъде премахната?
8. Хм
Това е звук, който някои хора чуват, а други не. Популярен е в Ню Мексико и в някои области около Америка. Абсолютно необяснимо явление. Учените не могат да разберат откъде и защо се чува, и по-важното - защо само някои хора чуват този звук.
9. Голямата стъпка
Толкова много филми, легенди и разкази се носят за това същество. Така и няма отговор на въпроса дали Голямата стъпка съществува или е само мит. Истината не е нито доказана, нито опровергана.
10. Връзката между тялото и ума
Или така наречения плацебо ефект, при който хората вярват, че са лекувани и се възстановяват от някаква болест, когато истината е, че не са приемали никакви медикаменти. Това е истински феномен в медицината и в психологията - как умът дава сигнали на тялото да се излекува, когато съответната болест не се третира по никакъв начин.