Жан-Клод Ван Дам зове българските власти да спасят малкото кученце
Секция: Шоубизнес
18 Октомври 2020 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жан-Клод Ван Дам зове българските власти да спасят малкото кученце

/КРОСС/    Кученцето ще бъде умъртвено в Норвегия, ако БАБХ не позволи да се върне у нас

Известният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българските власти чрез видео във фейсбук да помогнат за спасяването на 3-месечно чихуахуа. То ще бъде умъртвено в Норвегия, ако Българската агенция за безопасност на храните не позволи да се върне у нас. Ван Дам моли БАБХ да даде разрешение сладкия домашен любимец да се прибере в България. Ван Дам дори е готов да направи фонд за спасението на животното.

"Обичам България, всички знаете това! Снимал съм много филми там и сме изхарчили милиони долари за туризъм в тази страна, за да има работа за хората", заявява екшън звездата. След това обявява, че спасяването на чухуахуата ще бъде най-хубавият подарък за рождения му ден, който е на 18 октомври.

Историята на 3-месечната чихуахуа Рая стана известна в социалните мрежи, след като норвежкият орган по безопасност на храните взе решение да евтаназира кученцето, ако не му бъде разрешено да се прибере в България. Българската агенция по храните обаче отказала това за малката чихуахуа, защото паспортът й е невалиден. Сега единственият шанс да се спаси кученцето е норвежкият или българският орган за безопасност на храните да бъде убеден да промени решението си.