Симптоми на спад в имунната система
Секция: Здраве
18 Октомври 2020 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симптоми на спад в имунната система

/КРОСС/ Как да разберете, че имунната ви система е отслабена и се нуждае от подсилване? Някой от тези симптоми ще дадат ясна представа, че борбата с патогените не е правилна.

Тъй като голям брой патогени могат да причинят заболявания, симптомите на отслабената имунната система може да са различни. Обърнете внимание на следните:

1. Умора
Хроничната умора е знак на спад в имунната система. Нормално е, когато умората е в следствие на тежка работа, упражнения или натоварвания като цяло. Но ако се чувствате постоянно изтощени, ако се задъхвате лесно, или ако малки промени оказват влияние върху енергията и настроението ви, то това вече може да е един от симптомите за отслабена имунна система.

2. Чести бактериални инфекции
Ако често ви се налага да посещавате доктора и да приемате антибиотици поради възпаление на ушите, белите дробове, гърлото, венците и др., то това е симптом, че антителата в нашия организъм не могат успешно да се преборят сами с болестите. Трябва да се научите как да подкрепяте имунитета си.

3. Чести вирусни инфекции
Прихващате ли всеки вирус, който се намира около вас и смятате ли, че ще сте следващия излязъл в болничен, когато някой от колегите ви се разболее? Боледувате ли от грип два пъти годишно и имате проблеми с херпес? Често ли страдате от възпалено гърло или други симптоми на настинка? Не се нуждаете от по-очевидни сигнали! Определено се нуждаете от подсилване на имунната си система.
4. Алергии
Алергиите са друго предизвикателство за вашето тяло. За някой от тях може да бъдете по-чувствителни, докато за други не толкова, но способността на тялото да се бори с алергиите зависи от това дали имунитета ви е добре или е спаднал. В голям брой от случаите, алергичните реакции успешно биват облекчени или излекувани посредством подсилване на имунната система.

5. Трудно зарастване на раните
Един от симптомите на имунен дефицит е наличието на трудности в процеса на заздравяване на раните. Това обикновено е свързано с дефицит на цинк; цинка спомага за регенерацията на клетките в тялото и зарастването на раните, въпреки че причините за това могат да бъдат от различно естество.