Тома Томов: Ако не беше коронавирусът, Тръмп щеше да победи
Секция: Коментари
14 Ноември 2020 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тома Томов: Ако не беше коронавирусът, Тръмп щеше да победи

/КРОСС/ Ако не беше коронавирусът, Доналд Тръмп щеше да победи, той не с е справи абсолютно с това нещо, считах го за нарцис, но когато гласуват 72 милиона, 12% от черните и една трета от латиноговорящите, това ще остане в историята на САЩ. Това каза журналистът и депутат от левицата Тома Томов след вота в Америка и избора на Байдън за президент.

Според него САЩ не вървят надолу, а ще просперира в следващите години. Байдън е против силните петролни и газови компании, той е за зелената енергия, за ядрената енергетика, за четвърта научна техническа революция, каза още журналистът. Тежка вътрешна борба ще е в Америка, може би ще е по-силна, не е тръгнала надолу, по-силна на ново технологическо модерно равнище, но десетки милиони души няма да има какво да правят, смята още Томов. Той обясни, че Тръм вероятно ще се подготвя да се върне, а ако създаде свой медиен гигант ще остане в политиката дълги години.

Камала Харис, първата чернокожа жена с мигрантски произход, която ще заеме поста вицепрезидент на САЩ, Томов нарече агресивен конформист. Той обаче не отрече качествата й и наблегна на произхода й. Тя не търси корените на своята майка, тя е брами по майчина линия - 1000 поколения най-качественото нещо, което е създала Индия, върхът на кастовата система, Индира Ганди беше брами, каза още той.