Лавров: Отношенията с ЕС деградират не по вина на Москва
Секция: Русия
17 Ноември 2020 14:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Отношенията с ЕС деградират не по вина на Москва

/КРОСС/ Отношенията между Русия и ЕС продължават да деградират не по вина на Москва, заяви руският министър на външните работи Сергай Лавров. В изказването си към участниците във форума „Потсдамски срещи" той подчерта, че европейският бизнес продължава да търпи сериозни загуби.

„През последните години отношенията между Русия и Европейския съюз продължават да деградират и то не по наша вина. За съжаление, колегите от ЕС в стремежа си да си осигурят едностранно предимство за сметка на други, направиха недалновиден избор в полза на логиката „господар - роб", в полза на архаичните геополитически игри с „нулева печалба", в полза на създаването на нови разделителни линии", каза министърът.

Това включва подкрепата на антиконституционния въоръжен преврат в Украйна, въвеждане на едностранни незаконни санкции срещу Русия, унищожаването на многостепенната система за диалог Москва - ЕС.

В резултат на това европейският континент се сблъска с мащабна криза на доверието, а европейският бизнес, включително и германският, търпят сериозни загуби, заяви Сергей Лавров.