Google Maps добавя още данни за Covid-19
Секция: Технологии
18 Ноември 2020 19:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google Maps добавя още данни за Covid-19

/КРОСС/ Google обяви, че ще добави по-подробна информация за разпространението на Covid-19 през популярното приложение Google Maps. От септември т.г. то вече има допълнителен слой, който показва заболяемостта на 100 000 души за последните 7 дни в даден район.

Новите функции ще са достъпни през мобилните приложения на Maps за Android и iOS, като това ще стане постепенно през следващите няколко седмици. Приложението ще показва повече информация за общия брой случаи в даден район, както и линкове към официалните източници, подадени от местните власти.

Идеята е, че така потребителите ще могат по-бързо и лесно да намират не само информация а разпространението на болестта, но и какви са местните ограничения и мерки в съответния район. Също така данните ще са представени по-прегледно с по-ясно означение дали заболяемостта е ниска или висока за района и каква е тенденцията - на ръст или на спад.

Освен това Google Maps ще започне да показва и колко натоварен е градският транспорт в реално време. Това ще позволи на хората да променят маршрута си, за да спазват социална дистанция. Функцията ще е достъпна глобално за Android и iOS.

Приложението ще показва прогнози кога е удачното време човек да отиде до ресторант, в който е поръчал храна за вкъщи. Тази функция обаче ще е налична само в САЩ, Канада, Германия, Австралия, Бразилия и Индия, поне на първо време.