Назначиха двама нови зам.-министри на здравеопазването
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2020 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Назначиха двама нови зам.-министри на здравеопазването

/КРОСС/ Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията" от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър" с професионална квалификация „магистър-фармацевт" от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър" по стопанска логистика от УНСС.

От 2016 г. досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването" в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност" в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности.

Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.