Доброволци даряват обяд за стотици медици
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2020 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доброволци даряват обяд за стотици медици

/КРОСС/ Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще получи в понеделник за обяд топла храна, вкусна благодарност, като част от инициативата на #ХапкаНадежда.
Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за всеки от 129-имата медици и служители на ЦСМП, които ще бъдат на смяна в понеделник.
Храната ще бъде доставена в 12.00 часа. В приготвянето ѝ участват Миам Кетъринг, Барбекю Брадърс Бърбан Бар и ресторант Ла Рока. Средствата са дарени от десетки хора.
Досега това е най-мащабната акция в кампанията, която от две седмици осигурява топъл обяд или вечеря за дежурните медицински екипи в секторите за болни от корона вирус и в спешните отделения на десетки болници в страната.
Супа или салата, основно ястие, десерти или плодове и напитки, да, носим храна, но кампанията, не е за храна - #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия, които изнемогват физически. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.
За часове в кампанията се включиха десетки хора, фирми и ресторанти. Първоначално започнахме в София, Пловдив и Габрово, но инициативата бързо се пренесе във Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Гоце Делчев, Перник, Асеновград и др. А списъкът на градовете се увеличава с часове и кампанията вече е национална. Присъединяват се много граждански организации, които поемат организацията на място.
#ХапкаНадежда е инициатива на Проект #ЗаДоброто и Гората.бг, в партньорство с Фондация „Бикоуз: помощ за благотворителността".
Дарителската сметка е в Платормата.бг: https://bit.ly/38ZTogq
Събираме даренията седмица за седмица и ще поръчваме храната на ресторанти и фирми, които вече са дарители в инициативата. Така ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на собственото си оцеляване продължават да правят добро за друг.