"Аустрелиън Оупън" се отлага за февруари или март?
Секция: СПОРТ
22 Ноември 2020 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Аустрелиън Оупън" се отлага за февруари или март?

/КРОСС/ Първият за 2021 турнир от Големия шлем - "Аустрелиън Оупън", няма да се проведе по програма през януари, а ще бъде отложен за февруари или март заради пандемията от коронавирус, заяви премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс, цитиран от "Хералд Сън".

За момента Откритото първенство на Австралия е насрочено да започне на 18 януари и да продължи до 31 същия месец, но това надали ще се реализира заради утежняващата се криза, породена от COVID-19.

"Уверен съм, че ще проведем "Ози Оупън" в първата част на следващата година. Точният тайминг и конкретната подредба на събитията все още не са уточнени. Когато това стане, ще съм радостен да го споделя с вас", заяви Андрюс пред изданието.

Организаторите на надпреварата планираха тенисистите и техните щабове да пристигнат в Мелбърн, щата Виктория, още в средата на декември, за да могат да изкарат задължителната двуседмична карантина, преди да участват в един или два подготвителни турнири в града, след което да започнат участието си на "Аустрелиън Оупън".

Заради влошаващата се ситуация с коронавируса всички тези планове могат да се изместят с един или два месеца във времето, което на свой ред ще обърка и целия календар на АТП за 2021 година.