Още четири отбора пред класиране на осминафинал в Шампионската лига
Секция: СПОРТ
01 Декември 2020 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още четири отбора пред класиране на осминафинал в Шампионската лига

/КРОСС/ С осем двубоя тази вечер започват двубоите от предпоследния, пети кръг на Шампионската лига те ще са в групите от „А" до "D".

Шест отбора вече си осигуриха класиране за осминафиналите след двубоите миналата седмица. Това са актуалният носител на трофея Байерн, Манчестър Сити, Челси, Севиля, Барселона и Ювентус.

Във вторник към тях могат да се присъединят още четири състава.

В група "А" Байерн си гарантира първото място. Затова баварците ще играят само за честта си срещу Атлетико в Мадрид. За "Дюшекчиите" мачът е доста по-важен. Ако спечелят, те също могат да намерят място в плейофите, ако в другия мач Локомотив (Москва) да не запише победа срещу РБ Залцбург.

В група "В" ситуацията е много заплетена. В най-добра позиция е Борусия (Мьонхенгладбах). Германците могат да се класират още днес, ако победят Интер, а дори и равенство може да им стигне, стига Шахтьор да не спечели срещу Реал Мадрид. "Белият балет" също може да намери място в следващата фаза тази вечер, ако запише успех в Украйна.

В група "С" вече имаме един сигурен осминафиналист в лицето на Манчестър Сити. "Гражданите" обаче едва ли ще подценят днешното гостуване на Порто, тъй като това е пряк сблъсък за първото място в групата. "Драконите" пък могат също да се класират за фазата на прякото отстраняване с победа или равенство довечера.

В група "D"Ливърпул е в най-добра позиция и може още тази вечер да се класира напред, ако не загуби от Аякс на „Анфилд", а победа дори би гарантирала първата позиция в крайното класиране. Нидерландците и Аталанта са само с две точки по-малко от мърсисайдци и също ще продължат битката до последно. Единствено Мидтиланд на Божидар Краем е без спечелена точка и без шанс за продължаване в Европа.

Шампионска лига, групова фаза, V кръг:

От 19:55 часа:

Локомотив (Москва) - РБ Залцбург

Шахтьор (Донецк) - Реал (Мадрид)

От 22:00 часа:

Атлетико (Мадрид) - Байерн

Борусия (Мьонхенгладбах) - Интер

Порто - Манчестър Сити

Марсилия - Олимпиакос

Ливърпул - Аякс

Аталанта - Мидтиланд.