Проф. Алтънков: Тръмп "взривява" статуквото още откакто се е появил като кандидат за президент
Секция: Коментари
11 Януари 2021 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Алтънков: Тръмп "взривява" статуквото още откакто се е появил като кандидат за президент

/КРОСС/ Привържениците на Тръмп - 77 милиона американци, имат отношение към нахлуването в Капитолия като към нещо, което не е повече от легитимен протест, докато противниците на Тръмп мислят, че това е нападение, атака върху конституционната система в САЩ, каза за БНТ проф. Никола Алтънков от Калифорнийския университет в Санта Барбара. Според него разискванията по темата ще продължат много дълго време.

Тръмп "взривява" статуквото още откакто се е появил като кандидат за президент. Според проф. Алтънков призивите на настоящия президент на САЩ не трябва да учудват никой, който е следил как протича неговото президентство. Тръмп не е конвенционален човек и той не се движи по установен ред за американски президенти и затова не е много приятен на едни хора в Америка, но точно и поради тази причина има и много привърженици.

Има два начина за отстраняването на Тръмп в момента. Единият е позоваването на 25-ата поправка, за която няма време. Другият начин е да има решение за импийчмънт от Конгреса и Сената. Но импийчмънт не означава отстраняване, а порицаване.

"На 20-и ще имаме нов президент, освен ако не стане нещо форсмажорно. Има време да се случат неща, които са от доста по-неприятен характер", предупреди професора.

Според него ще има друг протест на 20 януари.