ЦСКА-София си връща старото име за мача с Лудогорец
Секция: СПОРТ
20 Февруари 2021 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА-София си връща старото име за мача с Лудогорец

/КРОСС/ Клубът си връща старото име за мача с Лудогорец. Това заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов преди началото на Общото събрание на акционерите, предаде репортер на БГНЕС.

На него ще се обсъжда основно избирането на нов одитор, както и оттеглянето на финансовия благодетел Гриша Ганчев и съдружника му Юлиян Инджов. В точка „Разни“ от дневния ред ще бъде дискутирана и връщането на старото име без „тире“, което бе потвърдено от Трендафилов. „Идеята е, че нито един от останалите акционери не се появи, г-н Ганчев и г-н Инджов имаха изрично упълномощени представители, съответно се информираха непрекъснато за ситуацията и като никой не дойде, взеха решение да проведат събранието в офиса на г-н Ганчев в 09:00-09:30 да речем. Аз бях тук за събранието, тъй като съм упълномощен представител на г-н Ганчев“.

В точка „Разни“ акционерите са взели решение да се промени името на клуба, като се махне прословутото „тире“ и ЦСКА си върне старото име. В понеделник е възможно да започнем юридическата процедура за смяна на името. Тя включва промяна на името съобразно решението, което сега са взели акционерите, изготвяме документацията, внасяме го в Търговския регистър и вписваме новото име. Предполагам, че понеделник-вторник ще изготвим цялата документация, да я входираме в сряда, тридневен е срокът за вписване, тоест другата или най-късно по-другата седмица ЦСКА да е с оригиналното и автентичното си име. Много се надявам вписването да излезе, за мача с Лудогорец да имаме оригиналния и автентичен ЦСКА“, започна той по темата с връщането на старото име на столичния гранд.

Той добави, че няма промяна по отношение оттеглянето на Гриша Ганчев и съдружника му Юлиян Инджов. „В тази насока промяна няма, не е взето друго решение, джирата са заедно с книгата и акциите в касата на клуба и в момента, не е обсъждан въпрос, съгласно с Устава, да се прехвърлят на трето лице, тоест няма конкретно лице, на което да са решили да ги прехвърлят. Промяна в тяхната позиция няма. Общото събрание е съвсем редовно, както видяхте, то е свикано за избор на нов одитор, това беше основната цел, като в точка „Разни“ акционерите с мажоритарен дял са преценили да сменят името. Трябва ми решението на Общото събрание, което сега се взе“.

Сега вече съветът на директорите на ЦСКА ще си вземе съответното решение съобразно решението на Общото събрание. След това има формални документи, които се подписват от изпълнителния директор и подаваме документите в Търговския регистър. Считам, че определено има връзка с откупуването на емблемата, доколкото в крайна сметка не само закупуването на активите, но и становището на футболните централи от Европа, надявам се и на Българския футболен съюз, в крайна сметка това е ЦСКА и е нормално да си е с оригиналното име. Моите отношения с Футболния съюз са чисто юридически, нямам дълбоки отношения с тях, за писмото не мога да отговарям, това си е изцяло в техните правомощия и компетентност. Надявам се да е изпратено, защото очевидно Европейската централа показва кой е ЦСКА и че това е автентичното дружество с името ЦСКА“, завърши той по отношение на писмото до УЕФА.