Съпругът на кралица Елизабет II претърпя сърдечна операция
Секция: Шоубизнес
04 Март 2021 18:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съпругът на кралица Елизабет II претърпя сърдечна операция

/КРОСС/ Филип, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица Елизабет II, е претърпял успешна интервенция заради съществуващо сърдечно заболяване, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран ВВС.

От двореца уточниха, че херцогът ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни, но не разкриха каква точно е "успешната интервенция".

99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в болница. Той се лекувал от инфекция и в понеделник е преместен в болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му.

Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

През 2011 г. принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като е получил болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвя за Коледа, след което му е бил поставен стент.

Херцогът, който навършва 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болницата „Крал Едуард VII“ в Мерилбоун, централен Лондон, като предпазна мярка, след като се почувства зле.

Точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но е била свързана с коронавирус. В понеделник от двореца обявиха, че херцогът е преместен в Бартс с линейка.

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото специализирано сърдечно-съдово звено в Европа.