Електрическият автомобил на Huawei ще струва $45 000
Секция: Автомобили
04 Април 2021 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическият автомобил на Huawei ще струва $45 000

/КРОСС/ Електрическите автомобили от дълго време предизвикат интереса на Huawei. Китайският производител вече обяви няколко партньорства в тази сфера.

Дългосрочните им планове предвиждат разработката на EV модели под собствен бранд. В момента Huawei не разполагат с небходимия производствен капацитет за създаване на подобно превозно средство.

Въпреки това компанията не се отказва от намеренията си и ще си сътрудничи с местен бранд, който ще създаде първият им електрически автомобил.

Един от потенциалните партньори на Huawei е BAIC Group и по-конкретно New Energy технологията, която разработват. Първоначално EV моделите на компанията ще се продават единствено на локалния пазар.

Специалистите на Huawei ще допринесат със собствени софтуерни технологии, които да предоставят разнообразие от умни функционалности на електрически автомобили. Навлизането на компанията в тази пазарна ниша може да се превърне в стратегически източник на приходи, който да компенсира проблемите в мобилната индустрия.

Вече знаем и на каква цена ще се продава първия електрически автомобил с бранда на Huawei, информира GizChina.

Потребителите ще могат да купят превозното средства за приблизително $45 хил. Детайлите за дизайна, техническите спецификации и пробега с едно зареждане не са известни. Huawei могат да участват не само със софтуерните си разработки, но също като предоставят хардуерни компоненти.

Електрическите автомобили ще предлагат достъп до 5G мрежи и множество възможности да свързваме, управляваме и използваме смартфоните си докато пътуваме.  Екосистемата на Huawei обхваща все повече аспекти от ежедневието ни, като EV моделите могат да придадат още по-завършен вид на портфолиото на компанията.

Първият електромобил на Huawei ще е в продажба в следващите месеци.