Политолог: Силен дисбаланс в полза на дясното
Секция: Коментари
06 Април 2021 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог: Силен дисбаланс в полза на дясното

Партията на Слави Трифонов е за по-мекия патриотизъм и израз на антисистемния вот

/КРОСС/ Наблюдаваме силен дисбаланс в полза на дясното след вота на 4 април и влизащите в новия парламент 6 партии. Това означава, че голяма част от политическите партии в България, ориентирани към дясно-икономически, тоест пропазарни политики, сякаш не намират алтернативи в своите програми да предложат социално-икономически промени, които са в интерес на работещите“, заяви пред БНР политологът Ивайло Динев.

Тези партии говорят повече от гледна точка на бизнеса, на малките и средни предприятия, но у нас все още има голям процент бедни хора, тук са най-високите нива на неравенства, хора, живеещи в материални лишения. Сякаш партиите не се интересуват дори от тези въпроси, а как да вдигнат мобилизацията на вота“, коментира още в „Преди всички“ политологът.

По думите му лявото в България има няколко проблема - че през годините се отиде към партии, които хората избират заради лидера, борбата срещу корупцията също е водеща, а никой не казва какво ще се прави с икономическите проблеми и конфликти, кой ще задвижи нещата.

"Влизането в парламента на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" означава влизането на по-мекия патриотизъм, което е важно за динамиката на политическата система в България, която навлиза в трансформация. Отпадат традиционните патриотични и националистически формации, а навлиза партия, която е израз на антиситемен вот, пряка демокрация и тази идея за народа като основна движещата точка", посочи още Динев.