Moderna заяви, че са в ход доставките на ваксината за ЕС
Секция: Здраве
07 Април 2021 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Moderna заяви, че са в ход доставките на ваксината за ЕС

/КРОСС/ Доставките през този месец на ваксината срещу Covid-19 на компанията Moderna са на път да отговорят на броя дози, съобщени преди това от различните европейски правителства, заяви в сряда говорител на американския производител на лекарства, цитиран от Ройтерс.

"Moderna се ангажира да изпълнява всички тримесечни договорни споразумения за доставка с Европейската комисия и отделни държави членки", заяви говорителят в имейл до агенция Ройтерс.

"Доставките през април са на път да отговорят на дозовите граници, съобщени преди това на отделните правителства", посочи той.

Междувременно германското здравно министерство заяви, че компанията Moderna не е информирала Германия за каквито и да било промени в графика за доставка на нейната коронавирусна ваксина.

"Moderna не ни съобщи за промени в плановете си за доставка", каза говорителка на здравното министерство, цитирана от Ройтерс.

Повод за тези коментари беше информация от по-рано в сряда на американският бизнес и финансов уебсайт Business Insider, според която е била отменена доставката за Германия на между 627 600 и 878 400 дози от ваксината на Moderna, която е била планирана да се осъществи в периода от 26-и април до 2-ри май.