Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на Covid-19
Секция: Русия
07 Април 2021 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на Covid-19

/КРОСС/ Руската ваксина "ЕпиВакКорона" (Epivaccorona) е ефективна срещу британската и южноафриканската мутации на коронавируса, заяви в сряда ръководителят на руския Държавен изследователски център по вирусология и биотехнологии "Вектор" Александър Семьонов за руската радиостанция Vesti FM.

Семьонов заяви, че антитела срещу коронавирус се образуват в 94% от случаите след ваксинация. Той добави, че ваксината дава имунитет на вируса за поне една година.

Александър Семьонов обаче не можа официално да потвърди дали ваксината може да предостави имунитет в продължение на две години, заявявайки, че теоретично е възможно, но не е минало достатъчно време от първите поставени ваксини, за да се потвърди това.

Семьонов каза още, че "Вектор" е получил множество заявления за доставка на "ЕпиВакКорона" в чужбина, но че руските граждани са приоритет за изследователския център. Той обаче добави, че изследователският център ще обмисли предоставянето на ваксината на други държави в бъдеще предвид големия брой заявления от чужбина.