Илияна Йотова: Добро управление и реформа за здравната ни система, а не камери и телевизионни студия
Секция: ПОЛИТИКА
07 Април 2021 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: Добро управление и реформа за здравната ни система, а не камери и телевизионни студия

/КРОСС/ „Днес надеждите на хората са свързани с българските лекари, медицински сестри, здравни служители. Вие не сте служители на министъра и успявате въпреки него и болното ни здравеопазване. То се нуждае от кадърни хора начело, които не си позволяват да спекулират със здравната криза. Които да го управляват умно, а не през телевизионните студиа. Надявам се, че това скоро ще се случи." Това заявява вицепрезидентът Илияна Йотова в поздрава си по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник.

„Днес празнуват не хората, които суетно се оглеждат в телевизионните камери. Празнуват хората, които нямат време дори да включат телевизора, не виждат децата си с дни", изтъква вицепрезидентът.

„На вас се падна най-голямата тежест - да лекувате Ковид, да се грижите за българските пациенти, да преживявате и болката, и радостта от оздравяването. В борбата с вируса си загубихме много от тихите герои. Поклон", посочва вицепрезидентът Йотова.

Илияна Йотова се срещна за първи път с д-р Абдулах Заргар, който успешно управлява и усърдно надгражда работата на "МБАЛ-Исперих" от 2013 г. Д-р Заргар беше удостоен от Румен Радев с почетния знак на президента. Докато се лекуваше от Ковид-19, вицепрезидентът подписа указа за придобиване на българско гражданство от д-р Зарга