Български филм получи специална награда на фестивал в Турция
Секция: КУЛТУРА
10 Април 2021 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български филм получи специална награда на фестивал в Турция

/КРОСС/ Българският филм "Живот" получи специална награда в категорията за игрално кино от Golden Baklava Film Festival в Турция, съобщават от НАТФИЗ. Автор е възпитаникът на академията Красимир Калушев - режисьор и продуцент.
В шестото издание на фестивала са участвали млади творци от Норвегия, Румъния, Индонезия, Израел, Русия, Турция, Мексико, Франция и др.

България е била представена и от четвъртокурсничката в специалност "Филмова и телевизионна режисура" Евгения Тенева. Нейният филм "Стигма" е бил включен в документалната секция на фестивала. Изпълнителен продуцент и на двете заглавия е проф. Станислав Семерджиев.

Golden Baklava Film Festival е признат за един от най-престижните студентски филмови фестивали в Турция. Провежда се на всеки две години и представя международна панорама на най-младото кино, създадено в съответния период. Форумът има за цел да срещне и обогати младите творци с опита на вече утвърдилите се режисьори, продуценти, сценаристи, оператори, монтажисти и дизайнери на звукови и визуални ефекти.