Близо половин милион коли са излезли от София на 29 и 30 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Май 2021 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо половин милион коли са излезли от София на 29 и 30 април

/КРОСС/ 497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април - последният работен и първия почивен ден за Великден, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225 048. След това е АМ "Хемус" - 128 700 МПС, АМ "Струма" - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май - вторник до 9 май - неделя в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан-Изток" и „Стара Загора" на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан-Изток" на АМ „Тракия" по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора-Кольо Ганчев", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора-Димитровград.

След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора", където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия". Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора" на АМ „Тракия" по път I-5 до пътен възел „Стара Загора - Кольо Ганчев". От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ „Тракия".

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия" е Подбалканският път I-6 София-Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан" и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма".

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.