Слави Трифонов във фейсбук: Боли ги ГЕРБ. Много ги боли
Секция: ПОЛИТИКА
03 Май 2021 21:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слави Трифонов във фейсбук: Боли ги ГЕРБ. Много ги боли

/КРОСС/ Болката на ГЕРБ е голяма, защото няма да я има тяхната ЦИК. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук".

"Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта - една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора - за всички медии.
Защото болката е голяма. Малка болка - една пресконференция. Голяма болка - две пресконференции.

А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК.

Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК.

Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така - всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има.

Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва.

И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ - ЦИК ще е друга. Друга ще е - да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: „Никой не може да спре гората да се разлиства", пише Трифонов.