Утре започва ремонт между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“
Секция: Автомобили
11 Май 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре започва ремонт между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“

Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е АМ „Струма"


/КРОСС/ От утре - 12 май, започва поетапен ремонт на 4 км от първокласния път I-1 в отсечката между жп гара „Владая" и пътен възел „Даскалово" /от км 282+485 до км 286+865/. В първия етап ще се работи в около 3,4 км участък от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник. След завършването им в средата на юли работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София.

За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел „Даскалово" или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, които ежедневно пътуват между София и Перник, да ползват автомагистрала „Струма", като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на отсечката между жп гара „Владая" и пътен възел „Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „Даскалово" /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на „Пътища Перник" ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.​